Balerina zbog obmana "otplesala" iz Putinove partije

Bivša plesčica u teatru „Baljšoj“ koja je postala ultra popularna ličnost i koja je ponekad pozirala bez odjeće optužila je stranku da su je obmanjivali.
163 pregleda 0 komentar(a)
Voločkova, Foto: Flickr
Voločkova, Foto: Flickr
Ažurirano: 04.02.2011. 19:38h

Anastasija Voločkova, graciozna balerina koju je Jedinstvena Rusija premijera Vladimira Putina vrbovala da bi partiji dala glamurozan, iako izuzetno lažan, izgled dala je otkaz.

Bivša plesčica u teatru „Baljšoj“ koja je postala ultra popularna ličnost i koja je ponekad pozirala bez odjeće optužila je stranku da su je obmanjivali kako bi unaprijedili svoju političku agendu, prenio je britanski „Gardijan“.

Voločkova se učlanila u partiju, koja je osnovana da bi podržavala Putina, 2003. godine nakon što su je iz „Baljšoj“ teatra otpustili jer se ugojila. Ona je postala jedna od sve većeg broja poznatih ličnosti, uključujući i bivšu olimpijsku gimnastičarku Alinu Kabajevu, koje su dovedene kako bi pojačali popularnost partije naročito među apolitičnom ruskom omladinom.

Kako navodi „Gardijan“, Voločkova je ove nedjelje u jednom ljutitom govoru optužila partiju da ju je prije pet godina na prevaru navela da potpiše jedno pismo kojim se optužuje naftni tajkun Mihail Hodorkovski. Rekla je da joj je navodno iz stranke dato objašnjenje da je u pitanju pismo podrške zatvorenom oligarhu – bez obzira na to što ga je ta partija uporno kritikovala.

„Kada mi je cijela zemlja rekla da sam protiv Hodorkovskog, zaplakala sam, jer su me zaista prešli“, kazala je balerina Radiju Slobodna Evropa objavljujući odlazak iz stranke.

„Tada, 2003. stvarno sam morala da spašavam svoj život“, navela je Voločkova objašnjavajući zašto se učlanila u stranku. U svom blogu, balerina je napisala da je partiji više bilo stalo do retorike nego hoće li se nešto završiti, žaleći se da nisu prihvatili njenu inicijativu za otvaranje škola koje bi bile fokusirane na umjetnost.

Posljednji udarac se dogodio kada su partijski lideri kritikovali fotografije na blogu za koje je pozirala polugola. Od tih slika je kasnije napravila fotomontaže na kojima izgleda kao da je predsjednik Dmitrij Medvedev pohotno gleda.

Otpadništvo Voločkove došlo je u trenutku kada popularnost jedinstvene Rusije sve više pada. Rezultati dviju anketa objavljenih ove nedjelje pokazuju da ukoliko bi izbori bili održani ove nedjelje, ova partija ne bi osvojila većinu od 50%.

Bonus video: