Stavio suprugu na popis terorista

Službenik iz kancelarije za imigraciju u Velikoj Britaniji, odlučio je da mu je dosta njegove supruge pa je stavio njeno ime na popis terorista.
140 pregleda 0 komentar(a)
Feredža, Foto: Arhiva Vijesti
Feredža, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.01.2011. 17:24h

List Dejli Miror ne otkriva identitet ovog službenika, ali piše kako je on ime svoje supruge stavio na popis osoba kojima je zabranjen let u Veliku Britaniju, nakon što je ona odletjela u Pakistan, u posjetu familiji.

Kada je nesretna žena pokušala da rezerviše avionsku kartu za povratak u Britaniju, na aerodromu u Pakistanu joj je samo rečeno da to ne može učiniti. Nikakvo objašnjenje nije dobila. Nazvala je supruga, a on joj je rekao kako će se 'raspitati' o svemu, no njegovo raspitivanje potrajalo je pune tri godine navodi Dejli Miror.

Ko drugome jamu kopa...

Međutim, podli službenik nije računao da je u stvari sam sebi kopao jamu . Tražio je unapređenje, a kad su njegovi šefovi shvatili da mu je supruga na popisu terorista, upitali su ga za objašnjenje. On nije, naravno, imao izbora pa je priznao što je uradio. Za nagradu je dobio otkaz. List ne piše što se dogodilo kad je supruga napokon došla kući.

Bonus video: