BEZ BURNIH VEČERI

Berluskonijevi advokati odbacuju optužbe

U luksuznim vilama se nisu dešavala divlja orgijanja uz alkohol, i to o tome će svedočiti više desetina osoba, poručeno je iz advokatskog tima italijanskog premijera.
0 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Filmmedia
Silvio Berluskoni, Foto: Filmmedia
Ažurirano: 25.01.2011. 15:02h

Novine su citirale navode iz tekstova odbrane, u kojima se odbacuju izvještaji koje su mediji prenijeli u prethodnih par nedjelja, tvrdeći da su večeri u vili u Arkori, bile mirne i druželjubive.

"To su samo večeri gdje se skupljaju prijatelji, bez alkohola i seksa" prenosi "Korijere dela Sera". "Večeri u Arkori su bile potpuno normalne".

Dokumenti se temelje na izjavama 30-ak svjedoka, uključujući osoblje, muzičare i goste, i ista će biti prezentovana u parlamentu.

Berluskoni, jedan od najbogatijih ljudi Italije, je bio pod pritiskom javnosti, zbog optužbi da je plaćao djevojkama za seksualne usluge, te da je uticao na policiju da oslobodi jednu od njih, kada je bila optužena za nepovezane optužbe za krađu.

Njegova vlada desnog centra, je već bila u problemima, nakon podjela u vladajućoj stranci, što ga je koštalo većine u parlamentu. Najnoviji skandali su izazvali osude katoličke crkve i poslovnih lidera.

74-godišnji premijer je odbacio otpužbe, navodeći da ga blate i tuže sudije ljevičari, te da je čitav slučaj montiran i politički motivisan. On se nije pojavio na zakazanom sastanku, gdje je trebao da se izjasni o optužbama.

Procurjela prisluškivanja

Karima El Mahrug, tinejdžerka i plesačica u noćnim klubovima, poznata kao "Rubi", koja je u središtu optužbe, je demantovala da je imala seks s Berlusconijem. Ona je rekla joj je dao 7.000 eura da joj pomogne jer je u teškim okolnostima.

Novine su objavile procurjela prisluškivanja iz istrage, koja su puna referenci na velike svote novca, razgovora o seksu u odjeći medicinskih sestara, kao i razgovora djevojaka o poklonima koje su primili.

Raznolika ekipa starleta, prostitutki i meteo-djevojki, je prolazila kroz medije, a dok su neke tvrdile da su imale odnose sa premijerom, druge su odbijale otužbe da su se ikad neprikladno ponašale.

Vila u Arkori ima svoju diskoteku, ali u njoj nije bilo striptiz noći, već uobičajen ples, dok su se u dnevnim prostorijama uglavnom gledale komedije ili fudbalske utakmice, navodi Berluskonijeva odbrana.

Nadia Makri, poslovna pratnja koja je tvrdila da je imala seks sa Berluskonijem, kao i da je vidjela "Rubi" u vili, je ispitana, a njen kredibilitet je uzdrman, nakon što su istražitelji utvrdili, na osnovu liste poziva na mobilnim telefonima, da ona i "Rubi" nisu u isto vrijeme bile u Arkori.

Preporučujemo za Vas