Prvi rezultati istrage: Skrpalj otrovan na ulaznim vratima kuće?

Najnovije otkriće u istrazi o trovanju Skripalja i njegove kćerke značajno jer je to prvi put da je policija ponudila bilo kakav nagovještaj toga gde je Skripalj otrovan, pa će istraga u narednim sedmicama da se fokusira na njihovu kuću
101 pregleda 20 komentar(a)
Skripalj Solzberi, Foto: Reuters
Skripalj Solzberi, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.03.2018. 07:51h

Britanska policija saopštila je danas da veruje da su bivši dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija prvi put došli u kontakt s nervnim agensom, kojim su otrovani, na ulaznim vratima svoje kuće.

Specijalisti koji istražuju trovanje navode da su identifikovali najveću koncentraciju nervnog agensa do sada na ulaznim vratima Skripaljove kuće u Solzberiju, prenosi Gardijan.

Najnovije otkriće u istrazi o trovanju Skripalja i njegove kćerke značajno jer je to prvi put da je policija ponudila bilo kakav nagovještaj toga gde je Skripalj otrovan, pa će istraga u narednim sedmicama da se fokusira na njihovu kuću, a ne na obližnji park gdje su otac i ćerka pronađeni u besvjesnom stanju.

Više od 130 ljudi je moglo da bude izloženo reakciji na hemijsko oružje, nakon trovanja Skripaljevih.

Institut za javno zdravlje Velike Britanije i dalje ispituje posljedice nervnog gasa po stanovnike ovog britanskog grada.

Viktorija Skripalj, nećaka Sergeja Skripalja, izjavila je ranije da su male šanse da će njen stric i rođaka preživeti, prenosi BBC.

"Imam možda jedan odsto nade. Šta god da im je dato, bilo je nešto za šta postoji veoma mala šansa da se preživi", rekla je Skripaljeva za BBC.

Velika Britanija je okrivila Rusiju za trovanje Skripalja i njegove kćerke, koje je izazvalo "diplomatski rat" između Moskve i zapadnih zemalja.

Više od 20 zemalja, među kojima je i Crna Gora, odlučilo je da protjera ruske diplomate u u znak solidarnosti sa Britanijom zbog trovanja Skripalja.

Bonus video: