Italijanke poručile Berluskoniju da nijesu sve prostitutke

Berluskoni (74) se suočava sa rastućim pritiskom javnosti pošto su ga tužioci u Milanu optužili da je u svojim vilama imao seks sa nekoliko prostitutki, uključujući i 17-godišnju Marokanku pod nadimkom Rubi.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.01.2011. 10:53h

Više od 2.000 Italijanki - među kojima su majke, kćerke, političarke, umjetnice - potpisale su "onlajn" peticiju kojom premijeru Siviju Berluskoniju poručuju da nisu sve žene u Italiji prostitutke ili šougerle.

Kampanju pod nazivom "Basta" (Dosta), pokrenuo je preko interneta ljevičarski list "Unita", blizak opoziciji lijevog centra, na italijanski mediji prenose da na hiljade žena nosi majice sa natpisom "ja ti nijesam na raspolaganju".

List je objavio da su peticiju potpisale žene koje "ne smatraju pobjedom to da idu u domove moćnih muškaraca, odakle izađu sa onoliko para koliko normalna osoba zaradi za sedam mjeseci na poslu".

Političarka italijanske opozicije Rozi Bindi učestvovala je sa premijerom Berluskonijem u političkom tok šou. Tom prilikom Berluskoni joj je rekao da je "više lijepa nego pametna".

U intervjuu za američku tv mrežu Si-En-En (CNN), Berluskoni je rekao za ovu svoju izjavu, kao i za druge koje su punile stranice italijanske i strane štampe, da je to sve šala. "Pričam priče i pričam šale. Pričam samo šale koje neko može da čuje. Uvek sam svjestan onoga o čemu pričam", rekao je italijanski premijer u intervjuu američkoj tv mreži.

Rubi demantovala optužbe

Berluskoni (74) se suočava sa rastućim pritiskom javnosti pošto su ga tužioci u Milanu optužili da je u svojim vilama imao seks sa nekoliko prostitutki, uključujući i 17-godišnju Marokanku pod nadimkom Rubi, koja je prisustvovala zabavama u njegovoj vili prošle godine.

Rubi se juče pojavila na jednoj od Berluskonijevih TV stanica i demantovala te optužbe, ali je priznala da joj je italijanski premijer finansijski pomogao sa 7.000 eura, prenijela je agencija AP.

Berluskoni je izjavio da neće podnijeti ostavku zbog istrage koja je pokrenuta povodom optužbi da je maloljetnoj plesačici platio za seks.

Bonus video: