Francuska: Uhapšen muškarac osumnjičen da je autom uletio u vojnike

Lokalni mediji su prenijeli da je muškarac vjerovatno ukrao automobil u srijedu, dok su izvori bliski vojsci rekli da je neidentifikovani napadač najprije verbalno vrijeđao vojnike dok su vježbali i potom uletio u njih
0 komentar(a)
francuski vojnici, Foto: Shutterstock
francuski vojnici, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.03.2018. 12:49h

U Grenoblu, u centralnoj Francuskoj, danas je priveden vozač osumnjičen da je jutros autmobilom uletio u grupu vojnika koja je trčala putem, saopštili su izvori bliski policiji.

Policija je navela da je muškarca, čiji identitet nije saopšten, privela u Grenoblu, u blizini Vars-Alijer-e-Rise, gdje je došlo do incidenta.

Agencija Frans pres prenijela je ranije da je automobil uletio u grupu vojnika, ali da niko nije povrijeđen.

Vozač je uspio da pobjegne te je za njim poslata potjera.

Mediji su prenijeli da je vozač vjerovatno ukrao automobil u srijedu, dok su izvori bliski vojsci rekli da je vozač prije napada vrijeđao vojnike.

"Vojnici koji su bili na "džogingu", uspjeli su da se sklone s puta da ne bi bili pregaženi", izjavio portparol vojske Benoa Brilon.

Incident se dogodio manje od nedjelju dana od napada džihasite na jugu Francuske gdje su stradale četiri osobe među kojima policajac koji se ponudio kao talac u zamjenu za oslobađenje ostalih zarobljenih u supermarketu u gradiću Treb kod Karkasona.

Bonus video: