Silvio B. čašćavao mezimice do 10.000 eura

Istraga pronašla konkretne dokaze protiv italijanskog premijera – koverte sa parama i skupe poklone devojkama sa njegovih čuvenih žurki.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.01.2011. 18:08h

Italijanski tužioci su otkrili nekoliko stanova u kojima su bile smještene mlade žene kojima je bilo plaćeno da izvode striptiz za italijanskog premijera Silvija Berluskonija, kazali su istražitelji. Skupi pokloni i koverte pune novaca pronađeni su u jednoj zgradi u Milanu u stanovima djevojaka koje su posjećivale premijera u njegovoj vili u Arkoreu i koje im je on poklanjao, objavili su juče italijanski mediji detalje istrage.

Istražitelji su utvrdili zahvaljujući podacima iz mobilnih telefona, da su one, kao i "Rubi", maloljetna Marokanka koja je prema navodima istrage u rezidenciji predsjednika vlade bila osam puta između februara i maja 2010, ostajale na takozvanim “bunga-bunga” žurkama u Berluskonijevoj vili do zore.

Sedamdesetčetvorogodišnji premijer je navodno izdržavao 14 žena u stanovima u Milanu II, stambenom kompleksu koji je 70-ih izgrađen u predgrađu Milana.

Policija je navodno pronašla seksualna pomagala, skupocjeni nakit i koverte sa svežnjevima novčanica. Na jednom od svežnjeva stajao je natpis Silvio B, a njihovi iznosi kreću se od 1.000 do 5.000, dok je jedan iznosio čak 10.000 eura.

Nađeni su i skupocjeni komadi nakita, brojni računi za tašne i drugi odjevni predmeti u iznosima preko 1.000 eura, kao i predmeti, poput satova, sa oznakama fudbalskog kluba Milan i posvetama "Silviju Berluskoniju".

Istraga je pokazala i da djevojke nisu plaćale stanarinu niti račune za struju i druge komunalije, već su o tome vodili računa Berluskonijevi saradnici.

Tužilaštvo smatra da su ova otkrića najubjedljiviji dokaz protiv Berluskonija o "sprovedenim aktivnostima u okviru prostitucije", kao što se i navodi u tužbi i oni će biti korišćeni uz ostale dokaze prethodno otkrivene istragom.

Tužioci istražuju da li je Berluskoni platio za seksualni odnos sa tada 17-godišnjom Karimom el Mahrug, čije je umjetničko ime bilo Rubi Rubakuori, ili Rubi Kradljivica srca. Plaćanje za seksualni odnos sa maloljetnicom je krivično djelo u Italiji i Berluskoni se suočava sa zatvorskom kaznom od tri godine ukoliko optužbe protiv njega budu dokazane. Rubi je ranije kazala da je dobila 7 hiljada eura nakon što je prisustvovala zabavi u Berluskonijevoj vili, ali je porekla da je imala seksualni odnos sa njim. Istraga protiv Berluskonija je otvorena prošlog mjeseca, a on je kazao da poznaje Rubi ali da se na njegovim žurkama nikada nije desilo ništa nedolično.

Bonus video: