Istraga protiv Berluskonija zbog maloljetničke prostitucije

Istražni organi naime razmatraju da li je Berluskoni neprimjereno intervenisao kako bi pomenuta djevojka bila puštena iz policijske stanice u kojoj se nalazila pod optužbom za krađu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.01.2011. 11:44h

Tek što mu je Ustavni sud djelimično ukinuo imunitet, italijanski premijer Silvio Berluskoni je suočen sa novom istragom u vezi sa tinejdžerke koja je prisustvovala zabavama u njegovoj privatnoj rezidenciji, navode mediji, a prenosi Tanjug.

Istražni organi naime razmatraju da li je Berluskoni neprimjereno intervenisao kako bi pomenuta djevojka bila puštena iz policijske stanice u kojoj se nalazila pod optužbom za krađu, javlja Rojters pozivajući se na neimenovane izvore.

Prema tim izvorima, istraga je takođe povezana i sa optužbama za maloljetničku prostituciju.

Berluskonijev kabinet je odbio da komentariše ovu istragu.

Italijanski Ustavni sud juče je djelimično ukinuo zakon koji je premijeru Silviju Berluskoniju davao imunitet od sudskog gonjenja zbog korupcije i pronevjere poreza.

Prema saopštenju Ustavnog suda, zakon o imunitetu osoba na javnim funkcijama, ministara u vladi i Berluskonija, u nekim ključnim tačkama nije u skladu sa ustavom.

Ustavni sud je zato ukinuo zakon o "legitimnoj spriječenosti" lica i presudio da sudije u pojedinačnim procesima treba da odluče, na nivou "od slučaja do slučaja", da li ministri i drugi članovi vlade treba da se pojave pred sudom.

Zakon o "legitimnoj sprečenosti" lica na javnim funkcijama da se pojave na sudu, koji je donijet u martu 2010. i bio na snazi do oktobra, zaustavio je tri suđenja Berluskoniju u Milanu, jedno po optužbi za podmićivenje svjedoka i dva po optužbi za izbjegavanje poreza i pronevjeru u vezi sa Berluskonijevom medijskom imperijom.

Bonus video: