Pravio žurku nakon što je na smrt pretukao trogodišnjaka

Maletić je trebalo da pripazi na trogodišnjeg Kaina i njegovog tri godine starijeg brata, nakon što je njihovu majku odvezao na posao. U jednom trenutku pozvao je hitnu pomoć i prijavio da je mlađi dječak pao niz stepenice...
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2011. 08:27h

Srpski državljanin Milosav Maletić (26) uhapšen je prije dva dana u Švajcarskoj zbog sumnje da je na smrt pretukao trogodišnjeg dječaka u Bregencu i do kraja januara će biti izručen Austriji, piše Blic.

Prema navodima lista, Maletić je za skrivanje imao i pomagače, samo dva dana nakon ubistva dječaka je, u jednoj kući u Herijasuu u Švajcarskoj napravio žurku povodom proslave 26. rođendana.

Akcija hapšenja je precizno organizovana. Vozilo u kome je bio ubica, navodi list, uočeno je tokom saobraćajne kontrole, a pošto se pretpostavljalo da bi Maletić mogao da bude naoružan, čekalo se najbolje vrijeme i mjesto za akciju.

Maletić, međutim, nije imao oružje kod sebe, a nije ni pružao otpor prilikom hapšenja. On bi, ukoliko pristane na brz postupak ekstradicije, Austriji mogao, u najboljem slučaju, da bude izručen za nedjelju dana, a prema evropskom nalogu za izručenje, Švajcarska za to ima rok od 18 dana, piše Blic.

Maletić, koji je odrastao u pokrajini Forarlberg, trebalo je da prošle subote pripazi na trogodišnjeg Kaina i njegovog tri godine starijeg brata, nakon što je njihovu majku odvezao na posao. U jednom trenutku pozvao je hitnu pomoć i prijavio da je mlađi dječak pao niz stepenice. Spasioci su bezuspješno pokušali da ožive dijete, a osumnjičeni je pobjegao prije nego što je stigla policija.

Bonus video: