Kameron i Džonson strahuju od štrajkova tokom OI 2012.

Štrajkovi tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, ako budu organizovani, nanijeće štetu britanskoj ekonomiji i ugledu zemlje u svijetu, upozorili su danas premijer Dejvid Kameron i gradonačelnik Londona Boris Džonson.
0 komentar(a)
London, Foto: Wikipedia
London, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 12.01.2011. 13:21h

Štrajkovi tokom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, ako budu organizovani, nanijeće štetu britanskoj ekonomiji i ugledu zemlje u svijetu, upozorili su danaspremijer Dejvid Kameron i gradonačelnik Londona Boris Džonson.Vozači u metrou zaprijetili su da će štrajkovati na dan vjenčanja princa Vilijama i Kejt Midlton u aprilu, a Kameron i Džonson strahuju da bi to moglo da se dogodi i tokom Olimpijskih igara.

"Oni ne žele da kažu da neche obustaviti rad tokom Olimpijskih igara, jednog od najznačajnih događaja za našu zemlju poslednjih decenija", naveli su u zajedničkom članku u listu San."Zamislite kakvu bi štetu nanijeli nesmotreni štrajkovi, ne samo organizaciji Igara, vecć radnicima, ekonomiji i ugledu naše zemlje", navodi se.Kameron i Džonson zahtevaju od predstavnika sindikata da probleme riješe "konstruktivnim razgovorom", a ne sukobom."Naša poruka vođama sindikata je vrlo jasna - možete da pokušate da odvučete zemlju u sedamdesete godine prošlog vijeka, ali nećete u tome uspjeti", poručili su Kameron i Džonson.

Bonus video: