"DOĆI ĆE I BIZNIS DELEGACIJA"

Cipras: Biću prvi grčki premijer koji će zvanično posjetiti Skoplje

Grčki premijer je govoreći o Prespanskom dogovru koji je postigao sa makedonskim kolegom Zoranom Zaevom rekao da je to diplomatsko remek djelo
747 pregleda 1 komentar(a)
Cipras, Foto: Reuters
Cipras, Foto: Reuters

Premijer Grčke Aleksis Cipras najavio je da će ukoro doći u zvaničnu posjetu Skoplju i istakao da će biti prvi grčki premijer koji je to uradio, prenijeli su danas makedonski mediji.

"Biću prvi grčki premijer koji će zvanično posjetiti Skoplje", rekao je Cipras na Ekonomskom forumu u Delfiju i napomenuo da će zajedno sa njim doći biznis delegacija i da će biti formiran visoki savjet za saradnju dvije susjedne zemlje.

Grčki premijer je govoreći o Prespanskom dogovru koji je postigao sa makedonskim kolegom Zoranom Zaevom rekao da je to diplomatsko remek djelo i da će ostati zapisano u istoriji, jer je prvi put na Balkanu u jednom bilateralnom pitanju postojala politička volja da se porazi nacionalizam na obje strane.

"Danas su Grčka i Sjeverna Makedonija susjedi koji ulažu u prijateljstvo, saradnju i solidarnost i susjedi koji su dali primjer ne samo na Balkanu i Evropi, već i svijetu", rekao je Cipras.

Preporučujemo za Vas