BORBA SA NEPRISTOJNIMA NA INTERNETU

Britanska kraljevska porodica blokira "trolove" zbog govora mržnje

Ta odluka je uslijedila pošto su službenici tih kuća počeli da se bore sa plimom uvreda na račun vojvotkinja od Kembridža i Saseksa, supruge princa Vilijama - Kejt Midlton i princa Harija - Megan Markl
1210 pregleda 0 komentar(a)
Princ Hari, Foto: Eamonn M. McCormack/AP
Princ Hari, Foto: Eamonn M. McCormack/AP

Britanska kraljevska porodica danas je objavila da će blokirati korisnike koji ostavljaju uvrjedljive ili pogrdne komentare na zvaničnim sajtovima kraljevske porodice navodeći uputstva za ponašanje u vezi sa tim sajtovima.

Objave koje su uvrjedjive, rasističke ili ispoljavaju mržnju na vebsajtu Klarens hausa, Kensingtonske palate ili Bakingemske palate mogu biti skrivene, izbrisane ili prijavljene policiji, navodi se u novim pravilima.

Ta odluka je uslijedila pošto su službenici tih kuća počeli da se bore sa plimom uvreda na račun vojvotkinja od Kembridža i Saseksa, supruge princa Vilijama - Kejt Midlton i princa Harija - Megan Markl.

Ni jedna od vojvotkinja nema svoj lični nalog na društvenim mrežama.

Megan, vojvotkinja od Saseksa, zatvorila je svoj nalog prošle godine prije nego što se udala za princa Harija.

Navodi se da neke od najgorih uvreda punih mržnje, koje su objavljene na nalozima kraljevske porodice na društvenim mrežama, dolaze od suprotstavljenih obožavalaca Kejt i Megan.

Prema novim propisima, komentari ne mogu da budu nepristojni, uvrjedljivi, prijeteći, puni mržnje ili da budu diskriminatorski po pitanju rase, pola, vjere, nacionalnosti, hendikepa, seksualne orijentacije ili godina.

Sam nalog kraljevske porodice (TheRoyalFamily) ima 4,9 miliona pratilaca na Fejsbuku, 4,5 miliona na Instagramu i 3,9 miliona na Tviteru.

Klarens haus, rezidencija prestolonasljednika princa Čarlsa, ima svoj nalog, dok Kensingtonska palata, u kojoj su njegovi sinovi Vilijam i Hari, ima svoje naloge koji pripadaju mladim prinčevima.

Tim uputstvom Bankingemska palata želi da stvori "jedan zdrav prostor" onlajn interakcije.

Dokument precizira da komentari ne treba da budu van teme, nerazumljivi, ili napravljeni radi publiciteta.

Preporučujemo za Vas