"EVROPA U GRČU"

Moskovisi: Na evropskim izborima vjerovatno proboj populista

"Predviđam da je najvjerovatniji proboj populista zbog oslabljenih evropskih snaga, sa Evropom u grču ako se proevropske stranke ne budu složile"
529 pregleda 0 komentar(a)
Pjer Moskovisi, Foto: Reuters
Pjer Moskovisi, Foto: Reuters

Evropski komesar za ekonomska pitanja Pjer Moskovisi izjavio je danas da će na izborima za Evropski parlament 26. maja populisti vjerovatno imati proboj ukoliko se proevropske stranke ne usaglase i ne slože.

"Predviđam da je najvjerovatniji proboj populista zbog oslabljenih evropskih snaga, sa Evropom u grču ako se proevropske stranke ne budu složile", izjavio je Moskovisi u intervju za francusku televiziju Si Njuz (C News).

Moskvosi, bivši ministar za vrijeme francuskog socijalističkog predsjednika Fransoa Olanda, isključio je mogućnost da podrži svoju bivšu stranku, Socijalističku partiiju.

"Francuski socijalisti mi ne govore o evropskim izborima. Na žalost, stranka se više ne obraća mnogo svojim glasačima. Hitno bi trebalo da to isprave", rekao je Moskovisi i dodao da podržava ideju francuskog predsjednika Emanuela Makrona o boljoj zaštiti Evrope ali nije naveo da li podržava Makronovu stranku Republiku u pokretu.

Moskovisi je o eventualnoj izbornoj listi građansko pokreta "Žuti prsluci" rekao da Evropu, kako se čini, to mnogo ne interesuje, tako da Žuti prsluci ne bi imali neki uspjeh na evropskim izborima.