Italija vodi istragu o smrti devojke koja je svjedočila o Berluskonijevim bunga bunga žurkama

Fadil je 2012. rekla novinarima da strahuje za svoju bezbjednost poslije izjave tužiocima koji su ispitivali moguće uticaje na svjedoke i mogućnost da joj je ponuđen novac u zamjenu za ćutanje o tome šta se događalo na tim žurkama
4648 pregleda 0 komentar(a)
Iman Fadil, Foto: Luca Bruno/AP
Iman Fadil, Foto: Luca Bruno/AP

Italijanski tužioci otvorili su istragu o smrti marokanske manekenke koja je svjedočila u jednoj od istraga vezanih za "bunga bunga" žurke bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Iman Fadil, 34-godišnja manekenka, umrla je 1. marta u bolnici u Milanu gdje je bila na liječenju od 29. januara i pokazivala simptome trovanja, rekao je milanski tužilac Frančesko Greko, prenosi italijanska novinska agencija Ansa.

Fadil je 2012. rekla novinarima da strahuje za svoju bezbjednost poslije izjave tužiocima koji su ispitivali moguće uticaje na svjedoke i mogućnost da joj je ponuđen novac u zamjenu za ćutanje o tome šta se događalo na tim žurkama.

Berluskonija je najviši italijanski sud 2015. oslobodio optužbi da je platio za seks sa maloljetnicom.

Greko je izrazio žaljenje, prema agenciji Ansa, što bolnica Humanitas nije prijavila pritužbe manekenke Iman ili simptome koji su ličili na trovanje dok je bila na liječenju. On je rekao da su tužioci obaviješteni o njenoj smrti tek kada je prijavio advokat manekenke.

Bolnica Humanitas je navela u saopštenju da je priložila rezultate toksikoloških nalaza tužiocima kada su završeni 6. marta, prenijela je Ansa. Italijanska agencija je navela pozivajući se na neimenovane zvaničnike da su testovi ukazivali na "mješavinu radioaktivnih supstanci". Još se čeka na rezultate obdukcije.

Bonus video: