VELIKA GREŠKA

Avion krenuo za Dizeldorf, a kada je sletio: "Dobrodošli u Edinburg"

Jedna putnica je rekla da su mislili da je vic kad su im objavili da je avion sletio u Edibnurg i da je ona pitala kabinsko osoblje da li se šale, javlja BBC
10957 pregleda 1 komentar(a)
Avion Britiš ervejza (Ilustracija), Foto: Reuters
Avion Britiš ervejza (Ilustracija), Foto: Reuters

Avion Britiš ervejza koji je iz Londona trebalo da odleti za Dizeldorf u Njemačkoj greškom je odletio u Edinburg u Škotskoj zbog pogrešno podnijetog plana leta.

Putnici su primijetili grešku tek kada je avion sletio i kada im je objavljeno da su "dobrodošli u Edinburg", prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Avion je potom poslije čekanja na pisti od oko dva sata iz Edinburga odletio za Dizeldorf gdje je stigao sa više od tri i po sata zakašnjenja.

Jedna putnica je rekla da su mislili da je vic kad su im objavili da je avion sletio u Edibnurg i da je ona pitala kabinsko osoblje da li se šale, javlja BBC.

Po njenim riječima pilot je onda pitao putnike da dignu ruke ako hoće da lete za Dizeldorf i svi su podigli ruke.

Pilot je rekao da mu nije jasno kako se to dogodilo i da se to nikad ranije nije desilo kao i da rade na tome da reše situaciju, dodala je putnica.

Kompanija WDL aviejšon (WDL Aviation) je upravljala tim letom Britiš ervejza preko sporazuma o lizingu, prenosi Frans pres.

Britiš ervejz je saopštio da sa WDL-om radi na tome da utvrdi kako je došlo do prijavljivanja pogrešne rute putovanja.

Kompanija WDL saopštila je takodje da ispituju kako je došlo do zabune i dodaje da ni u jednom trenutku putnici nisu bili u opasnosti.