Slovaci nagađali da li je premijeru ispao kokain, on pokazao čačkalice

"Moram da vam priznam da ja u životu još nisam vidio nijedno pisamce sa kokainom. Da li ste ga vidjeli vi", poručio je Pelegrini Slovacima
134 pregleda 4 komentar(a)
Peter Pelegrini, Foto: Screenshot (YouTube)
Peter Pelegrini, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 24.03.2018. 10:18h

Misteriozna bijela papirna kesica koja je ispala novom premijeru Peteru Pelegriniju na konferenciji za novinare navela je mnoge Slovake u četvrtak da nagađu da li je on u džepu nosio kokain, ali senzacija se rasplinula uveče, kada je pokazao paketić sa čačkalicama. Društvenim mrežama se proširio insert snimka jedne konferencije za novinare održane ove sedmice na kojoj Pelegrini vadi telefon, a iz džepa mu ispada bijela kesica, što primjećuje potpredsjednik parlamenta Bela Bugar pored njega, a i sam premijer koji ga vraća bez riječi u džep.

Slovaci na Tviteru i Fejsbuku, a za njima i novinari, analizirali su bijelu kesicu sa nepoznatom materijom i uglavnom podozrijevali da je u njoj kokain ili koja druga droga.

Premijer je, međutim, odmah u avionu na povratku sa samita u Briselu snimio video poruku u kojoj je Slovacima zabrinutim da li su umjesto Roberta Fica na čelu vlade sada dobili "narkomana" pokazao nekoliko takvih sumnjivih bijelih kesica, otvorio i izvadio iz jedne najobičniju čačkalicu.

"Ovo je zaista čačkalica koju ćete dobiti u bilo kojem restoranu. Moram da vam priznam da ja u životu još nisam vidio nijedno pisamce sa kokainom. Da li ste ga vidjeli vi", poručio je Pelegrini Slovacima.

Buri oko kesice Pelegrini se vratio i u petak, u parlamentu, kada je tražio povjerenje za svoju novu vladu, a obratio se i novinarima na balkonu uz obećanje da će biti otvoren za medije i sva novinarska pitanja, poštovati njihov istraživački rad, a na kraju dodao, čak i kada su novinarima potrebna dva dana da istraže da njihov premijer u džepu nosi paketić čačkalica.

Bonus video: