"GOVORILI SMO OD POČETKA DA KOMISIJA NEĆE NIŠTA PRONAĆI"

Oglasio se Putin: Znao sam da će Mulerov izvještaj osloboditi Trampa optužbi o dosluhu

Putin je rekao da tvrdnje o dosluhu koje dolaze od Demokrata održavaju njihovu nemogućnost da prihvate rezultat predsjedničkih izbora 2016. godine
2174 pregleda 4 komentar(a)
Putin, Foto: Reuters
Putin, Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da je od početka znao da će istraga specijalnog američkog istražitelja Roberta Mulera osloboditi predsjednika SAD Donalda Trampa optužbi o dosluhu sa Moskvom, koja je, kako je dodao bila "potpuno suluda".

"Govorili smo od početka da Mulerova komisija neće ništa pronaći, niko to nije bolje znao od nas", rekao je ruski predsjednik na skupu posvećenom Arktiku u Sankt Peterburgu, prenosi Frans pres.

To je njegova prva reakcija na izvještaj američkog specijalnog istražitelja koji je zaključio da je postojala volja Moskve da utiče na predsjedničke izbore u SAD 2016. godine ali da Donald Tramp nije bio u dosluhu s Rusijom.

Kako prenosi AP, Putin je rekao da je Mulerov izvještaj potvrdio ponovljene demantije Moskve da je bilo dosluha sa SAD i izbornim štabom Donalda Trampa.

Putin je rekao da tvrdnje o dosluhu koje dolaze od Demokrata održavaju njihovu nemogućnost da prihvate rezultat predsjedničkih izbora 2016. godine.

Ruski predsjednik je rekao da vjeruje da napadi Demokrata na Trampa predstavljaju nepoštovanje glasača i odražavaju krizu u američkom političkom sistemu.

Putin je rekao da se nada da će partijska trvenja u Vašingtonu da se smire tako da SAD i Rusija mogu da se usmjere na pitanja od zajedničkog interesa kao što je kontrola nuklearnog naoružanja, borba protiv terorizma i klimatske promjene.

Upitan da li će Rusija podržati kandidovanje Trampa za drugi mandat 2020. Putin je odgovorio samo da će Moskva poštovati izbor američkog naroda.