Udes u Madeiri: Broj stradalih porastao na 29, žrtve njemački turisti

Strahuje se da broj žrtava može da poraste, a postoji mogućnost da su među stradalima i četiri osobe koje nijesu bile u vozilu
1422 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta nesreće, Foto: DUARTE SA/Reuters
Sa mjesta nesreće, Foto: DUARTE SA/Reuters
Ažurirano: 18.04.2019. 08:24h

Najmanje 29 osoba je poginulo, a 27 je povrijeđeno, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na portugalskom ostvu Madeira.

Njemački mediji su potvrdili informacije da među stradalima ima državljana te zemlje, piše BBC.

Predsjednik oblasti Santa Kruz u kojoj se i dogodila nesreća, Filip Soza, saopštio je da je među stradalima 11 muškaraca i 17 žena, kao i da su svi Njemci. Tokom večeri preminula je još jedna osoba koja je prethodno dovezena u bolnicu.

Mediji prenose da je u autobusu bilo više od 50 turista, a sumnja se da je do prevrtanja došlo jer je vozač izgubio kontrolu u krivini nakon čega je udario u jednu od kuća.

Još nema zvanične potvrde uzroka nesreće, a lokalni mediji javljaju da se utvrđuje i da li se možda dogodio neki kvar.

Strahuje se da broj žrtava može da poraste, a postoji mogućnost da su među stradalima i četiri osobe koje nijesu bile u vozilu.

Njemački "Bild" piše da se sumnja da su vozač i turistički vodič među povrijeđenima, da su najmanje 22 osobe prevezene u bolnicu, ali i da tri imaju povrede opasne po život.

Stravičan udes dogodio se u gradu Kanisu, u blizini botaničke bašte i hotelskog kompleksa, a po pozivu se odazvalo više od 10 ambulantnih kola.

"Ostrvo cveća", Madeira, nalazi se na oko 950 kilometara jugozapadno od Lisabona i posebno je popularno među državljanima Njemačke. Od otvaranja Aerodroma Santa Katarina 1963. godine, većina ljudi dolazi avionom, a broj turista se povećava svake godine, s tim da većinu čine Britanci i Njemci.

Bonus video: