"UPRKOS NAPADIMA"

Erdogan: Turska i Anadolija nastaviće da govore svijetu o terorizmu Izraela

Poslovna i stambena šestospratnica pogođena je u Gaza Sitiju. Novinari su rekli da je u njoj kancelarija turske novinske agencija Anadolija, a izraelska vojska da su tamo kancelarije obavještajne službe islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada Gazom
903 pregleda 1 komentar(a)
Erdogan, Foto: Reuters
Erdogan, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.05.2019. 11:59h

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan oštro je osudio Izrael zbog udara iz vazduha na zgradu u pojasu Gaze gdje su navodno bile kancelarije turske državne novinske agecije Anadolija, prenijeli su izraelski mediji.

"Turska i agencija Anadolija nastaviće da govore svijetu o terorizmu Iraela u Gazi i drugim delovima Palestine uprkos takvim napadima", poručio je Erdogan na Tviteru.

Kasno sinoć pogođena je poslovna i stambena šestospratnica u Gaza Sitiju.

Novinari su rekli da je u njoj kancelarija turske novinske agencija Anadolija, a izraelska vojska da su tamo kancelarije obavještajne službe islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada Gazom.

Palestinski ekstremisti iz pojasa Gaze ispalili su u subotu više od 200 raketa na Izrael, što je izazvalo osvetničke vazdušne udare izraelske vojske na desetine meta širom pojasa Gaze i prekinulo jednomjesečno zatišje u sukobima dva ljuta neprijatelja.

Sukobi su danas nastavljeni i na Izrael je ispaljeno već preko 450 raketa, a izraelska vojska je u kontraudarima pogodila 220 ciljeva ekstremista u Gazi, kako tvrdi.

U Izraelu je jutros u raketiranju poginuo jedan Izraelac, a na palestinskoj strani je ubijeno najmanje šestoro ljudi, uključujući trudnu ženu i njenu ćerku.

Preporučujemo za Vas