Anketa u Britaniji: Faraž ima veću podršku nego konzervativci i laburisti zajedno

Dvije najveće britanske stranke pretrpjele su pad popularnosti ovog mjeseca kada su glasači na lokalnim izborima izrazili frustraciju zbog kašnjenja Bregzita
1163 pregleda 1 komentar(a)
Faraž, Foto: Reuters
Faraž, Foto: Reuters

Konzervativna stranka Tereze Mej pala je na četvrto mjesto u anketi o namjerama za glasanje na izborima za Evropski parlament, daleko iza nove stranke Bregzit Najdžela Faraža, koja ima veću podršku nego dvije tradicionalno najjače partije zajedno, prenosi Tanjug.

Prema rezultatima ankete urađene za list Obzerver, Faražova novoformirana stranka je sa 34 dosto glasova pred glasanje koje će biti održano krajem maja.

Na drugom mjestu je Laburistička partija sa 21 odsto glasova, dok su premijerkini konzervativci na četvrtom mjestu sa 11 odsto, prenosi Rojters.

Proevropska Liberalno-demokratska stranka, druga najpopularnija stranka koja otvoreno poziva na drugi referendum o Bregzitu, ima podršku od 12 odsto.

Dvije najveće britanske stranke pretrpjele su pad popularnosti ovog mjeseca kada su glasači na lokalnim izborima izrazili frustraciju zbog kašnjenja Bregzita.

Bonus video: