"SA VELIKIM ŽALJENJEM I TEŠKA SRCA"

Britanska ministarka za veze sa parlamentom podnijela ostavku

Lisdom je kazala da "više ne vjeruje" da vlada može da sprovede Bregzit kako su Britanci odlučili na referendumu u junu 2016. godine
395 pregleda 0 komentar(a)
Lidsom, Foto: Reuters
Lidsom, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.05.2019. 21:59h

Britanska ministarka zadužena za odnose sa parlamentom Andrea Lidsom izjavila je večeras da podnosi ostavku jer kaže da "više ne vjeruje" da vlada može da sprovede Bregzit kako su Britanci odlučili na referendumu u junu 2016. godine.

"Sa velikim žaljenjem i teška srca odlučila sam da podnesem ostavku", navela je ministarka na Tviteru i dodala da više "ne vjeruje da vlada može da sprovede rezultate referenduma" iz 2016. godine.

Britanska premijerka Tereza Mej saopštila je juče seriju kompromisnih rešenja među kojima su mogućnost drugog referenduma i privremeni ostanak zemlje u carinskoj uniji sa Evropskom unijom (EU), kao pokušaj izlaska iz krize nastale nakon što je parlament odbacio sporazum o Bregzitu.

Premijerka je rekla da je to "poslednja prilika" za pronalaženje rješenja i odgovora Britancima koji su u junu 2016. godine na referendumu glasali za izlazak zemlje iz Evropske unije.