ORGANIZOVALI KLOPKU I SNIMILI VIDEO

Štrahea i austrijsku vladu srušili advokat i detektiv?

U intervjuu za "Oe24″ Saša Vandel, koji je bio nekadašnji šef detektiva Juliana, kaže da ga je obučio i da video sa Ibice jasno nosi "njegov rukopis"
1242 pregleda 0 komentar(a)
Štrahe, Foto: Reuters
Štrahe, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.05.2019. 08:55h

Iza video snimka koji je srušio doskorašnjeg vicekancelara i lidera Slobodarske partije Austrije (FPO), Hajnc Kristijana Štrahea, a ujedno i austrijsku vladu, stoje jedan bečki advokat i detektiv, tvrdi bečki dnevnik "Esterajh" i televizija "Oe24", prenosi Tanjug.

List tvrdi, pozivajući se na eksperta za bezbjednost Sašu Vandela, da su advokat Ramin M. persijskog porijekla, i austrijski detektiv Julian H. organizovali klopku i snimili video.

U intervjuu za "Oe24″ Vandel, koji je bio nekadašnji šef detektiva Juliana, kaže da ga je obučio i da video sa Ibice jasno nosi "njegov rukopis".

"To sam primijetio čim sam pogledao snimke", kaže Vandel dodajući da se Julian H. Štraheu i njegovoj desnoj ruci Johanu Gudenusu predstavio kao biznismen iz Minhena "Julian Taler".

Julian u Minhenu ima detektivsku agenciju i živi u Beču.

"Julian je krivično gonjen i osuđen, i bio je umiješan u privrednu špijunažu kod firme Plaser i Tojrer", dodao je Vandel.

Julian je prijatelj sa bečkim advokatom koji je dogovorio prvi sastanak sa Gudenusom, potvrdio je Vandel.

Troškove proizvodnje video snimka koji je srušio čelnike FPO Vandel je procijenio na oko 600.000 eura.

Prema njegovim riječima, video snimci su ponuđeni za više od miliona eura i on smatra da iza svega stoji "politički nalogodavac".

Inače bečki advokat je poznat i po tome što je već 2015.nudio savjetnicima bliskim Socijaldemokratskoj partiji (SPO) i Narodnoj stranci (OVP) video snimke na kojima je navodno Štrahe sa ilegalnim supstancama.

Taj video materijal nikada nije uspio da unovči, jer je tražio prevelike svote.

Preporučujemo za Vas