Uhapšene tri osobe zbog napada bombom u Lionu

Kako je prenosi pariski"„Mond", istragu o eksploziji preuzele su antiterorističke jedinice iz Pariza, jer se s obzirom na okolnosti, slučaj vodi kao teroristički napad
366 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta napada, Foto: Reuters
Sa mjesta napada, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2019. 12:14h

Francuska policija uhapsila je tri osobe, među kojima i Alžirca, studenta kompjuterskih nauka, u vezi sa prošlonedjeljnim bombaškim napadom u Lionu u kom je 13 osoba povrijeđeno, saopštili su danas zvaničnici, prenosi Tanjug.

Pozivajući se na neimenovane policijske izvore, Rojters prenosi da su uhapšeni jedna žena, student, koji nema policijski dosije, i maloljetnik koji pohađa srednju školu u Lionu i takođe je alžirskog porijekla.

Napad se odigrao prošle nedjelje u sred bijela dana, a sigurnosna kamera zabilježila je snimak na kom se djelimično vidi maskiran muškarac koji je bicklom došao do pekare gdje je ostavio torbu sa eksplozivom.

Kako je prenosi pariski"„Mond", istragu o eksploziji preuzele su antiterorističke jedinice iz Pariza, jer se s obzirom na okolnosti, slučaj vodi kao teroristički napad.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad.

Snimci video nadzora pokazuju djelimično maskiranog muškarca koji se biciklom dovezao i ostavio torbu-bombu ispred pekare.

Izolovani tragovi DNK

Još niko nije preuzeo odgovornost za podmetanje bombe, prenosi Hina.

Policija je otkrila da je napadač koristio eksploziv triaceton triperoksid (TATP). Izvor blizak istrazi rekao je da su s ostataka bombe izolovani tragovi DNK.

Vlasti su pojačale nadzor i zaštitu na svim javnim područjima nakon niza napada koje su u posljednjih nekoliko godina počinile islamističke grupe širom Francuske i u kojima su ubijene desetine ljudi, a više stotina ih je ranjeno.

Bonus video: