Izbori za predsjednika Rusije: Žerar Depardje glasao u Parizu

Depardje (69) dobio je rusko državljanstvo 2013. godine i to lično od predsjednika Vladimira Putina koji bi trebalo da danas dobije još jedan mandat na čelu ruske države
0 komentar(a)
Žerar Depardje, Foto: Twitter
Žerar Depardje, Foto: Twitter
Ažurirano: 18.03.2018. 15:08h

Ruski državljanin od 2013. godine, francuski glumac Žerar Depardje glasao je danas u Parizu na predsjedničkim izborima u Rusiji, objavila je Ambasada Rusije u Francuskoj.

"Možemo da potvrdimo da je on već glasao", rečeno je u ruskom diplomatskom predstavništvu u Parizu, a Ambasada je na društvenim mrežama Tviter i Fejsbuk objavila i fotografiju nekadašnje zvijezde francuskog filma kako ubacuju listić u glasačku kutiju.

Na Tviteru je Luka Ležer, reporter RT France, ruskog javnog kanala na francuskom jeziku, objavio video-snimak glumca očigledno veoma uznemirenog pokušajem da se s njim razgovara, kako kaže: "Ne volim da me uznemiravaju kad obavljam svoju građansku dužnost".

Depardje (69) dobio je rusko državljanstvo 2013. godine i to lično od predsjednika Vladimira Putina koji bi trebalo da danas dobije još jedan mandat na čelu ruske države.

Depardje je tada bio usred kontroverze zbog odluke da napusti Francusku u znak protesta zbog namjere tadašnjeg francuskog predsjednika, socijaliste Fransoa Olanda, da najviše prihode oporezuje po stopi od 75 odsto.

Žerar Depardje je zvanično stanovnik i "samostalni preduzetnik" u Saransku, gradu s 300.000 žitelja 650 kilometara istočno od Moskve.

Bonus video: