Rumunija: Šef socijaldemokrata Liviju Dragnea odveden u zatvor

Visoki kasacioni sud Rumunije je u žalbenom postupku potvrdio presudu od tri i po godine zatvora ranije izrečenu lideru vladajućih socijaldemokrata u Rumuniji Liviju Dragnei u aferi fiktivnih radnih mjesta.
550 pregleda 0 komentar(a)
Dragnea, Foto: Reuters
Dragnea, Foto: Reuters

Šef rumunske vladajuće ljevičarske socijaldemokratske stranke Liviju Dragnea odveden je u zatvor na odsluženje kazne nekoliko sati pošto mu je u žalbenom postupku sud potvrdio kaznu od tri i po godine zatvora zbog pronevjere, pokazuju direktno emitovani televizijski snimci.

Pedesetšestogodišnji Dragnea odveden je u zatvor Rahova, u južnom predgrađu Bukurešta, u policijskom vozilu, pokazuju snimci.

Visoki kasacioni sud Rumunije danas je u žalbenom postupku potvrdio presudu od tri i po godine zatvora ranije izrečenu lideru vladajućih socijaldemokrata u Rumuniji Liviju Dragnei u aferi fiktivnih radnih mjesta.

Dragnea je poslije potvrdđvanja presude imao rok od 24 sata da se prijavi najbližoj policijskoj stanici kako bi izdržao kaznu koja će vjerovatno označiti kraj karijere tog kontroverznog političara.

Bonus video: