"PRIHVATAMO DEMOKRATSKU ODLUKU"

Kurc nakon što je smijenjen: Danas je odlučio parlament, a u septembru odlučuje narod

Opozicionim partijama je poručio da to što su ga "skinuli" sa mjesta kancelara ne znači da su uspjeli da ga sklone iz politike
2386 pregleda 4 komentar(a)
Kurc, Foto: Reuters
Kurc, Foto: Reuters

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, kojem je parlament danas izglasao nepovjerenje, poručio je da promene koje je započeo neće moći da zaustave.

"Danas je odlučio parlament, a u septembru odlučuje narod", naglasio je Kurc u obraćanju pristalicama poslije smjene na mjestu kancelara, prenosi Tanjug.

Kazao je da OVP i on prihvataju današnju demokratsku odluku parlamenta i najavio da će narednih nedjelja ta stranka voditi kampanju do izbora da građane uvjeri u njene namjere i put.

Isto tako, opozicionim partijama je poručio da to što su ga "skinuli" sa mjesta kancelara ne znači da su uspjeli da ga sklone iz politike.

Najavio je da će nastaviti da se bori i da mu je cilj kao i njegovoj partiji da radi za dobrobit zemlje i njenih građana.

U Austriji se u septembru održavaju prijevremeni parlamentarni izbori, koji su raspisani nakon raspada koalicije OVP i Slobodarske partije (FPO) čiji je dotadašnji lider Hajnc Kristijan Štrahe obećao navodnoj nećaki jednog ruskog milijardera drzavne poslove za finansijsku pomoć njegovoj stranci.