CIPRAS IH NAJAVIO NAKON PORAZA NA IZBORIMA ZA EVROPSKI PARLAMENT

Prijevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj 7. jula: "Da se ne ometaju prijemni ispiti"

Cipras je poslije poraza na izborima za Evropski parlament i lokalnim izborima, najavio prijevremene parlamentarne izbore, ocjenivši da prošlonedjeljni rezultat "nije na nivou očekivanja"
545 pregleda 0 komentar(a)
Cipras, Foto: Reuters
Cipras, Foto: Reuters

Prijevremeni parlamentarni izbori, koje je grčki premijer Aleksis Cipras najavio nakon poraza na izborima za Evropski parlament, biće održani 7. jula.

"Premijer je odlučio da se izbori održe 7. jula kako se ne bi ometali prijemni ispiti na univerzitetima u Grčkoj“, izjavio je portparol grčke vlade Dimitris Canakopulos.

Cipras je poslije poraza na izborima za Evropski parlament i lokalnim izborima, najavio prijevremene parlamentarne izbore, ocjenivši da prošlonedjeljni rezultat "nije na nivou očekivanja".

Opoziciona konzervativna Nova demokratija na čelu sa Kirijakosom Micotakisem osvojila je više od devet odsto glasova od vladajuće Sirize.

U govoru pred delagatima Sirize, Cipras je pozvao sve članove stranke da biračima objasne šta je na kocki ako Nova demokratija pobijedi na parlamentarnim izborima u Grčkoj.

Prevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj biće održani 7. jula, umjesto 30. juna, kako je bilo prethodno najavljeno, zbog prijemnih ispita na grčkim univerzitetima koji će trajati od 6. juna

Preporučujemo za Vas