Advokati: Pritvorenici u Ankari mučeni i silovani, policija demantuje

Policija Ankare demantovala je ove optužbe, navodeći da pritvorenici imaju svakodnevne medicinske preglede i da nije zabilježeno nedozvoljeno ponašanje prema njima
1362 pregleda 0 komentar(a)
Zatvor (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Zatvor (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Petorica bivših pripadnika Ministarstva spoljnih poslova Turske mučeni su dok su bili u pritvoru, saopštila je Advokatska komora Ankare, prenosi Tanjug.

U saopštenju se navodi da su petorica od šestorice pritvorenika tokom isptivanja navodno bili skinuti, da su ih policajci tukli i prijetili silovanjem predmetima, prenosi AP.

Policija Ankare demantovala je ove optužbe, navodeći da pritvorenici imaju svakodnevne medicinske preglede i da nije zabilježeno nedozvoljeno ponašanje prema njima.

Ovi pritvorenici su bili u grupi od 249 bivših pripadnika Ministarstva spoljnih poslova koji su zatvoreni prošle nedjelje pod sumnjom da su varali na prijemnim izborima za ulazak u Ministarstvo, kao i za povezanost s mrežom vjerskog vođe Fetulaha Gulena, optuženog da stoji iza neuspjelog državnog udara 2016. godine.

Neposredno poslije neuspjelog državnog udara, više od 130.000 državnih službenika je otpušteno, a suđenje čeka 77.000 ljudi uhapšenih zbog navodnih veza s Gulenom i drugim zabranjenim grupama.

Bonus video: