Tramp nazvao Korbina "negativnom silom": Odbio da se sastane s liderom laburista

Američki predsjednik je novinarima rekao da nije vidio "neke proteste" protiv njegove posjete Velikoj Britaniji, navodeći da je vidio "vrlo malo ljudi" uz ocjenu da su mediji prenijeli "lažnu vijest"
572 pregleda 0 komentar(a)
Tramp i britanska premijerka Tereza Mej, Foto: Reuters
Tramp i britanska premijerka Tereza Mej, Foto: Reuters

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas u Londonu da je odbio sastanak sa liderom britanske opozicione Laburističke stranke Džeremijem Korbinom kojeg je opisao kao "negativni silu", ali je imao telefonski razgovor sa mogućim budućim premijerom Borisom Džonsonom.

"On (Korbin) je želio da se sastane, a ja sam to odbio", rekao je Tramp na zajedničkoj konferenciji za novinare s britanskom premijerkom Terezom Mej.

Kako su saopštili britanski diplomatski izvori, američki predsjednik je iskoristio svoj boravak u Londonu kako bi očuvao dobre odnose sa kandidatima za budućeg premijera i imao je telefonski razgovor od oko 20 minuta sa bivšim šefom diplomatije Borisom Džonsonom koji je vodio kampanju za Bregzit.

Isti izvori su rekli da je razgovor bio prijateljski i produktivan, ali je Džonson odbio da se sastane sa Trampom jer bi to dovelo do eventualng sukoba interesa pošto je Džonson u trci za premijersko mjesto.

Tramp je ranije rekao da bi Džonson bio odličan premijer, a Tereza Mej u petak zvanično odlazi sa funkcije ali se imenovanje novog premijera očekuje tek krajem jula.

Američki predsjednik je novinarima rekao da nije vidio "neke proteste" protiv njegove posjete Velikoj Britaniji, navodeći da je vidio "vrlo malo ljudi" uz ocjenu da su mediji prenijeli "lažnu vijest".

Svjetski mediji prenijeli da je nekolio hiljada ljudi danas protestovalo zbog Trampovog dolaska.