PREBAČEN U BOLNICU

Ruski novinar optužen za pokušaj trgovine drogom: Pozlilo mu u pritvoru

Njegovi advokati rekli su da je policija Golunova tukla u pritvoru, kao i da brojni elementi ukazuju da mu je droga podmetnuta
1198 pregleda 0 komentar(a)
Golunov, Foto: Reuters
Golunov, Foto: Reuters

Ruski istraživački novinar Ivan Golunov optužen je danas za pokušaj trgovine drogom, izjavio je njegov advokat, a policija je saopštila da je Golunov hospitalizovan pošto se žalio, kako je rečeno, da mu je pozlilo u pritvoru.

Njegov advokat Pavel Čikov je na Telegramu objavio dokument u kojem se novinar nezavisnog medija "Meduza" optužuje za pokušaj prodaje "značajne količine" kokaina i mefedrona.

Nezavisni onlajn medij "Meduza" osudio je hapšenje i izrazio sumnje da je novinar uhapšen da bi se spriječile njegove istrage.

Golunov (36) je priveden u četvrtak u centru Moskve pošto je kod njega pronađeno oko četiri grama sintetičke droge mefedrona. Golunov je negirao optužbe.

Njegovi advokati rekli su da je policija Golunova tukla u pritvoru, kao i da brojni elementi ukazuju da mu je droga podmetnuta.

"Meduza" je opisala Golunova kao najpoznatijeg istraživačkog novinara u Rusiji koji je objavljivao istrage o prevarama firmi za mikrokredite, o krizi otpada u Moskvi, o mafijaškoj podjeli u gradskim poslovima i drugim korupcionaškim aferama.

Novinaru, ako bude osuđen, prijeti kazna od 15 godina zatvora.

Preporučujemo za Vas