"TO JE BILA GREŠKA"

Javni servis Grčke se izvinio: Prenosili skup Sirize umjesto vijesti

Predsjednik ljevičarske Sirize i odlazeći premijer Aleksis Cipras je na tom skupu pred prijevremene izbore 7. jula predstavio partijski program za naredne četiri godine
266 pregleda 0 komentar(a)
Cipras, Foto: Reuters
Cipras, Foto: Reuters

Javni TV-servis Grčke ERT se danas izvinio zbog toga što je umjesto glavne, večernje emisije vijesti, sinoć prenosio stranački skup za sada vladajuće stranke Siriza.

Predsjednik ljevičarske Sirize i odlazeći premijer Aleksis Cipras je na tom skupu pred prijevremene izbore 7. jula predstavio partijski program za naredne četiri godine.

Opoziciona konzervativna stranka Nova demokratija koja je viđena za pobjednicu tih izbora, u saopštenju je ocijenila da je postupak ERT "bruka za novinarstvo".

Rukovodstvo ERT-a je potom priznalo da je bila greška prenositi u cjelini govor premijera na skupu Sirize, umjesto večernje emisije vijesti.

ERT je objavio da će ubuduće, kao i obično pred izbore, samo u emisijama vijesti izvještavati o svim govorima političkih lidera i "izrazio žaljenje zbog svoje procjene" prilikom skupa Sirize.

Zato su, saopštio je ERT, sinoć TV-gledaocima u udarnom večernjem terminu uskraćene "ostale vijesti dana, uključujući vijesti o raspuštanju Skupštine (Grčke) i o proglašavanju (prijevremenih) izbora".

"To je bila greška zbog koje uprava ERT žali" - piše na kraju saopštenja javnog TV-servisa Grčke.

Preporučujemo za Vas