Putin: Nema dokaza o umiješanosti Rusije u rušenje putničkog aviona

"Ono što je prikazano kao dokaz o odgovornosti Rusije nipošto nas ne uvjerava", rekao je ruski predsjednik
846 pregleda 1 komentar(a)
Putin, Foto: Reuters
Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2019. 20:37h

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da ne postoji "nikakav dokaz" o umiješanosti Rusije u pad aviona na letu MH17 na pobunjenom istoku Ukrajine 2014, pošto su u međunarodnoj istrazi prikupljeni dokazi o odgovornosti trojice ruskih državljana.

"Ono što je prikazano kao dokaz o odgovornosti Rusije nipošto nas ne uvjerava. Mislimo da ne postoji nikakav dokaz", rekao je Putin novinarima nakon godišnjeg televizijskog nastupa u kojem je odgovarao na pitanja sugrađana, prenosi Indeks.

Međunarodni istražitelji u srijedu su objavili da će Rusi Sergej Dubinski, Igor Gurkin i Oleg Pulatov te Ukrajinac Leonid Karčenko, visoko pozicionirani proruski separatisti na istoku Ukrajine, biti prvi koji će biti privedeni pred lice pravde u tom slučaju.

Sudiće im se u odsustvu

Holandski tužilac Fred Vesterbeke rekao je da su optuženi da su na istok Ukrajine dopremili protivvazdušni sistem BUK, kojim je, prema istražiteljima, ispaljen projektil koji je 17. jula 2014. srušio malezijski Boing 777 koji je letio na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur.

Suđenje bi trebalo da počne 9. marta 2020. na sudu u Šipolu u predgrađu Amsterdama.

Bonus video: