ROKO MIRABITO UMAKAO URUGVAJSKIM ORGANIMA REDA

Šef "Ndrangete" pobjegao iz zatvora noć prije izručenja Italiji

Nazvan "Milanski kralj kokaina", 52-godišnji Morabito uhapšen je prije dvije godine nakon više od dvije decenije bježanja zbog presude za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom i druge teške zločine
7092 pregleda 0 komentar(a)
Morabito, Foto: Screenshot
Morabito, Foto: Screenshot

Italijanski mafijaški bos Roko Morabito, koji se nalazio u zatvoru u Urugvaju od 2017. godine, pobjegao je preko noći dok je čekao da bude izručen Italiji.

Morabito je bio najtraženiji član kalabrijske "Ndrangete", najmoćnije organizovane kriminalne grupe u Italiji i jednog od najvećih evropskih uvoznika kokaina iz Južne Amerike.

Nazvan "Milanski kralj kokaina", 52-godišnji Morabito uhapšen je nakon više od dvije decenije bježanja zbog presude za zločinačko udruživanje, trgovinu drogom i druge teške zločine, prenosi Rojters.

Urugvajsko ministarstvo unutrašnjih poslova navodi u saopštenju da su Morabito i još trojica su pobjegli kasno sinoć preko krova bivšeg centralnog zatvora Karsel, koji je sada nacionalni centar za rehabilitaciju, na susjednu zgradu.

"Zabrinjavajuće je i ozbiljno što je kriminalac kao Roko Morabito, šef Ndrangete, uspio da pobjegne iz zatvora u Urugvaju dok je čekao da bude izručen Italiji", izjavio je italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, prenosi Tanjug.

"Obavezujem se da ću učinti dvije stvari, prvo: rasvijetlićemo kršenje procedura, tražeći neposredna objašnjenja od Montevidea. Drugo: nastavićemo da tragamo za Morabitom, gdje god da je, da bismo ga stavili u zatvor onako kako zaslužuje", rekao je on.