Trule jabuke kao organska hrana: Policije Italije i Srbije prekinule lanac prevaranata

Banda je od pljesnjivih, hemikalijama obrađenih jabuka, proizvodila pekmeze, sokove, konzervirano voće i druge proizvode koje je kao organsku hranu prodavala na međunarodnom tržištu
3376 pregleda 3 komentar(a)
Jabuke koje nijesu za ljudsku upotrebu  su prodavane uz dodatak šećera
Jabuke koje nijesu za ljudsku upotrebu su prodavane uz dodatak šećera

Policije Italije i Srbije, u saradnji sa evropskom pravosudnom službom Eurodžast razotkrile su međunarodni lanac prevaranata koji su se organizovano bavili prodajom lažnih organskih namirnica i napitaka, saopštio je Eurodžast.

Banda je od pljesnjivih, hemikalijama obrađenih jabuka, proizvodila pekmeze, sokove, konzervirano voće i druge proizvode koje je kao organsku hranu prodavala na međunarodnom tržištu.

Trule, pokvarene jabuke, koje više nisu bile za ljudsku upotrebu i čak su mogle i da ugroze zdravlje ljudi, prerađivane su uz dodatak šećera i vode, a zatim pakovane i označavane kao organski proizvod iz Evrope.

U akciji policije uhapšeno je devet osoba, i to osam u Italiji i jedna u Srbiji. Svi uhapšeni su srpskog i italijanskog porijekla.

Prilikom hapšenja zaplijenjeni su ilegalna imovina vrijedna šest miliona eura i više od 1.400 tona falsifikovanih proizvoda vrijednih gotovo pet miliona eura.

Bonus video: