Peskov: Detalji o požaru u ruskoj podmornici i pogibiji mornara državna tajna

Istovremeno, on je objasnio da „ovdje nema ničeg protivzakonitog i da je to u potpunosti u skladu sa zakonom Rusije o državnoj tajni“
1922 pregleda 2 komentar(a)
Dmitrij Peskov, Foto: AP, AP
Dmitrij Peskov, Foto: AP, AP

Kremlj smatra da je apsolutno normalno da se ne otkrivaju sve informacije o nesreći u kojoj su poginuli mornari, to odgovara zakonu o državnoj tajni, saopštio je danas portparol ruskog predsjednika, Dmitrij Peskov, prenose ruski mediji.

„Postoje informacije koje spadaju u kategoriju državne tajne. Ova državna tajna se poštuje u interesu države i interesu državne bezbjednosti. Apsolutno je normalna praksa da se takve informacije ni na koji način ne otkrivaju“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara da razjasni neke detalje o tome što se dogodilo.

Istovremeno, on je objasnio da „ovdje nema ničeg protivzakonitog i da je to u potpunosti u skladu sa zakonom Rusije o državnoj tajni“.

„Stoga nema razloga za takva pitanja“, dodao je Peskov.

On je naglasio da nema nikakve sumnje da je predsjednik Rusije Vladimir Putin blagovremeno obavješten o incidentu i da ima kompletne informacije.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 1. jula u ruskoj naučno-istraživačkoj podmornici došlo do požara koji je odnio živote 14 mornara. Istražni komitet Rusije je počeo provjeru u vezi sa svim okolnostima pogibije mornara.

Bonus video: