TEŠKO DISALA

Merkel ostala bez daha tokom govora, portparol krivi stepenice

Već nedjeljama u Nemačkoj traju nagađanja o njenom zdravlju, pošto se tri puta vidno tresla na javnim događajima. Prvi put je rekla da je razlog dehidracija, a zatim da je bila psihološka obrada prvog napada
8961 pregleda 2 komentar(a)
Merkel, Foto: Hannibal Hanschke/Reuters
Merkel, Foto: Hannibal Hanschke/Reuters
Ažurirano: 15.07.2019. 21:27h

Njemačka kancelarka Angela Merkel ostala je bez daha za vrijeme izjave za medije tokom vikenda jer se brzo pela stepenicama, rekao je portparol vlade Štefen Zajbert u pokušaju da stane na kraj nagađanjima o zdravlju njemačke kancelarke.

"Kancelarka se vrlo brzo uspinjala stepenicama kako bi stigla na vrijeme na mjesto gdje je čekaju novinari i odmah dala izjavu", rekao je Zajbert u ponedjeljak u Berlinu.

"Apsolutno nema ničeg posebnog što treba da se odbjavi, a pogotovo nikakvih razloga za nagađanja", dodao je on.

Merkel je dala kratku izjavu za medije u nedjelju u rezidenciji njemačkog ambasadora u Parizu. Ona je govorila o prisustvovanju vojnoj paradi povodom francuskog nacionalnog praznika, Dana pada Bastilje.

Za vrijeme te kratke izjave teško je disala. Merkel je bila u žurbi jer je išla na ručak s francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom, rekao je Zajbert.

Već nedjeljama u Nemačkoj traju nagađanja o njenom zdravlju, pošto se tri puta vidno tresla na javnim događajima. Prvi put je rekla da je razlog dehidracija, a zatim da je bila psihološka obrada prvog napada.

Preporučujemo za Vas