ZAHAROVA UPOZORILA NA ZABRANU RADA

Rusija: Istjeraćemo britanske medije ukoliko RT dobije zabranu

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova je kazala da niko ne može da razgovara sa Rusijom kao nuklearnom državom jezikom ultimatuma
7 komentar(a)
Marija Zaharova, Foto: Mid.ru
Marija Zaharova, Foto: Mid.ru
Ažurirano: 13.03.2018. 19:28h

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je danas da bi Moskva mogla da zabrani rad britanskih medija u Rusiji, kao odgovor na prijetnju Londona da bi ruska televizija RT mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britanijii.

"Mogu odmah da vam kažem - nijedna britanska medijska kuća neće raditi u našoj zemlji ako zatvore RT", rekla je Zaharova za TV Rusija 1.

Ona je kazala da niko ne može da razgovara sa Rusijom kao nuklearnom državom jezikom ultimatuma.

"Nijedan čovjek ne može da nastupi u parlamentu svoje zemlje i da kaže: 'Dajem Rusiji 24 sata'. Kakav je to razgovor?", navela je Zaharova komentarišući izjavu britanske premijerke Tereze Mej.

Ruski Komitet za nadzor medija upozorio je da će u slučaju da britanski regulator oduzme licencu RT za emitovanje na teritoriji Velike Britanije, odmah donijeti recipročne mjere u odnosu na britanske medije, koji rade u Rusiji.

Britansko regulatorno tijelo za medije Ofkom saopštilo je da bi ruska televizija RT mogla da izgubi licencu za emitovanje programa u Velikoj Britaniji, zbog napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala.

Ta televizija iza koje stoji Kremlj konstantno je na meti kritika Ofkoma, zbog kršenja standarda nepristrasnosti, dok su neki britanski poslanici pozvali na njeno zatvaranje, navodi agencija Asošiejted pres.