"IGNORIŠU SE ZAHTJEVI ZEMALJA KOJE SU NAJIZLOŽENIJE"

Salvini pisao Kastaneru: Dosta je odluka Pariza i Berlina o migrantima

Ministri unutrašnjih poslova Evropske unije nisu u petak uspjeli da se na sastanku u Helsinkiju dogovore o "mehanizmu solidarnosti" za prijem neželjenih migranata koji preko Sredozemnog mora stižu do Evrope
458 pregleda 0 komentar(a)
Salvini, Foto: Reuters
Salvini, Foto: Reuters

Francuska i Njemačka ne mogu da same donose odluke o migracionoj politici "ignorišući zahtjeve zemalja koje su najizloženije" - Italije i Malte, poručio je danas italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini u pismu svom francuskom kolegi Kristofu Kastaneru.

"Dosta je odlučivanja Pariza i Berlina. Italija više nije spremna da prihvata sve imigrante koji stižu u Evropu", ukazao je Salvini, šef ekstremne desnice u Italiji.

Ministri unutrašnjih poslova Evropske unije nisu u petak uspjeli da se na sastanku u Helsinkiju dogovore o "mehanizmu solidarnosti" za prijem neželjenih migranata koji preko Sredozemnog mora stižu do Evrope.

Malta i Italija su na tom sastanku predložile uspostavljanje "privremenih centara za smještaj i identifikaciju" migranata u zemljama najbližim njihovim polazištima na put ka Evropi.

Ministri unutrašnjih poslova Evropske unije će se ponovo sastati u ponedjeljak, u Parizu.