"PRIMLJEN U BOLNICU OTEČENOG LICA SA CRVENILOM NA KOŽI"

Jarmiš: Navaljni hospitalizovan zbog napada alergije, a nije alergičan

AP navodi da je Navaljni postakao na protest antivladine demonstrante koji su tokom cijelog jučerašnjeg dana protestvovali protiv isključivanja nezavisnih kandidata sa izbora za Gradsko vijeće Moskve koji se održavaju 8. septembra
2262 pregleda 1 komentar(a)
Navaljni, Foto: BETA/AP
Navaljni, Foto: BETA/AP

Kira Jarmiš, portparolka ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog, saopštila je danas da je on hospitalizovan nakon teškog napada alergije koju je imao u pritvoru, prenosi AP.

Jarmiševa je kazala da Navaljni nikada ranije nije patio od alergija.

Ona je rekla da je opozicioni vođa, koji je osuđen na 30 dana zatvora zbog održavanja protesta koji nije imao dozvolu vlasti, jutros prebačen iz pritvorske jedinice u Moskvi u lokalnu bolnicu.

Portparolka je navela da je Navaljni u bolnicu pimljen otečenog lica i sa crvenilom na koži.

AP navodi da je Navaljni postakao na protest antivladine demonstrante koji su tokom cijelog jučerašnjeg dana protestvovali protiv isključivanja nezavisnih kandidata sa izbora za Gradsko vijeće Moskve koji se održavaju 8. septembra.

Ruska organizacija „OVD-Info“, koja od 2011. prati policijska hapšenja u toj zemlji, objavila je da na tom protestu privedeno skoro 1.400 ljudi, najveći broj hapšenja na jednom događaju zabiležen u ovoj deceniji.

Preporučujemo za Vas