Navaljni u bolnici zbog alergijskog napada

Navaljni ranije nije bio alergičan, a u bolnicu je smješten sa jakim otokom lica i crvenim ospicama po koži, kazala je njegova portparolka
1872 pregleda 0 komentar(a)
Navaljni (arhiva), Foto: Reuters
Navaljni (arhiva), Foto: Reuters

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni hospitalizovan je zbog jakog alergijskog napada koji je imao u pritvoru, i sada je u zadovoljavajućem stanju, rekla je danas njegova portparolka.

Portparolka ruskog opozicionara Kira Jarmiš dodala je da je Navaljni koji je u srijedu osuđen na 30 dana zatvora zbog pozivanja na neodobren subotnji skup u centru Moskve, jutros iz zatvora odveden u bolnicu.

Navaljni ranije nije bio alergičan, a u bolnicu je smješten sa jakim otokom lica i crvenim ospicama po koži, dodala je portparolka.

Njegov saveznik Leonid Volkov objavio je na društvenoj mreži Tviter da uslovi u zatvoru "nijesu sanitarni".

Navaljni je podsticao demonstracije koje se održavaju zbog odbijanja kandidatura nekih opozicionih političara za lokalne izbore 8. septembra.

Grupa koja nadgleda hapšenja na protestima saopštila je da je oko 1.400 demonstranata privedeno kada je policija juče nasilno ugušila proteste u Moskvi. To je najviše uhapšenih osoba na protestu u Rusiji ove decenije.

Bonus video: