Muškarac gurnuo dijete na šine u Frankfurtu, pregazio ga brzi voz

Napadač je pobjegao, ali je ubrzo uhapšen. Policija pokrenula istragu o ubistvu koje se dogodilo naočigled brojnih putnika na stanici
6929 pregleda 6 komentar(a)
Glavna željeznička stanica u Frankfurtu, Foto: Reuters
Glavna željeznička stanica u Frankfurtu, Foto: Reuters

Nemačka policija saopštila je da je dijete poginulo pošto ga je muškarac gurnuo na šine ispred voza na glavnoj željezničkoj stanici u Frankfurtu. Ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer prekinuo je odmor zbog kriznog sastanka sa bezbjednosnim službama.

Kako prenose njemački mediji, jutros oko 10 sati muškarac je gurnuo i majku i osmogodišnje dijete na šine.

Majka se otkotrljala sa šina, ali sina više nije mogla da dohvati. Brzi voz ga je pregazio i preminuo je na licu mjesta.

Napadač je pobjegao, ali je ubrzo uhapšen. Policija je pokrenula istragu o ubistvu koje se dogodilo naočigled brojnih putnika na stanici.

"Prolaznici su vidjeli nesreću, potrčali su za muškarcem koji je bježao. On je uhapšen u zoni stanice", rekla je portparolka policije.

Prema navodima njemačke policije, muškarac je afričkog porijekla, vjerovatno iz Eritreje. On je želio da na šine gurne i treću osobu, ali je ona uspjela da se odbrani, piše Bild.

Policija ispituje osumnjičenog. Motiv njegovog postupka nije poznat i ne postoji veza između njega i žene ili djeteta, prenosi Tanjug.

Majka dječaka odvedena je u bolnicu i ona će biti ispitana.

Mnogim očevicima ovog događaja pružena je medicinska pomoć. Kako prenosi Bild, ljudi su u trenutku preblijedjeli, neki su vrisnuli ili zaplakali, a nekima je pozlilo.

Prije dvije nedjelje na stanici u Sjevernoj Rajni Vestfaliji gurnuta je takođe jedna majka koju je usmrtio nadolazeći voz, a počinilac je uhapšen i optužen za ubistvo.

Bonus video: