FOTO Protesti uoči samita Trampa i Putina: "Ugrijte nam srca, a ne planetu"

Prema navodima helsinške policije, ukupno 13 protesta je planirano, izjavio je neimenovani policijski izvor, prenio je Tass
72 pregleda 0 komentar(a)
Protest protiv Donalda Trampa, Foto: Reuters
Protest protiv Donalda Trampa, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.07.2018. 10:39h

Nekoliko protesta održava se danas u prijestonici Finske, Helsinkiju, uoči samita predsjednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina.

Prema navodima helsinške policije, ukupno 13 protesta je planirano, izjavio je neimenovani policijski izvor, prenio je Tass.

Organizacija za zaštitu životne sredine "Grinpis" postavila je na tornju luteranske crkve Kalio u Helsinskiju ogroman transparent o borbi protiv klimatskih promjena uoči početka samita predsjednika SAD i Rusije u finskoj prijestonici.

Na transparentu piše "Ugrijte nam srca, a ne planetu".

YLE javlja i da su se "Grinpis", na nekoliko mjesta okupili i drugi aktivisti, pa je tako grupa mladih kod parka Esplanada držala transparente na kojima piše "Učini da Amerika ponovo trguje!" (Make America Trade Again!) što je poruka Trampu u odnosu na njegov predizborni slogan "Učini Ameriku ponovo velikom!" (Make America Great Again!)

Na trgu Elielina održan je manji protest organizacije za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešenel" tokom kojeg su prolaznicima dijeljeni pamfleti.

Galerija

Bonus video: