NAKON POGIBIJE ČETIRI UKRAJINSKA VOJNIKA

Zelenski "hitno pozvao" Putina: Rekao sam mu da se ne približavamo miru, nešto mi je obećao

Zelenski je rekao da je on pozvao Putina da zatraži od separatista koje podržava Moskva da prestanu da ubijaju ukrajinski narod
5263 pregleda 3 komentar(a)
Zelenski, Foto: Reuters
Zelenski, Foto: Reuters

Predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, rekao je da je razgovarao telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, nakon što su četiri ukrajinska vojnika ubijena u granatiranju na istoku te države.

"Hitno sam ga pozvao. Rekao sam mu da se time ne približavamo miru", rekao je Zelenski, dodajući da je on pozvao Putina da zatraži od separatista koje podržava Moskva da prestanu da ubijaju ukrajinski narod.

On je dodao i da mu je Putin "nešto obećao", a detalji o tome biće objelodanjeni kasnije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Kremlj nije komentarisao telefonski poziv.

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane navelo je u saopštenju 6. avgusta da su separatisti pucali na ukrajinske vojne položaje u regionu Donjecka ranije tog dana, koristeći bacače granata, mitraljeze i jurišne puške.

Navodi se da je četvoro vojnika stradalo.

Od aprila 2014. godine u sukobu je poginulo više od 13 hiljada osoba.

Sporazum o prekidu vatre, koji uključuje Rusiju i Ukrajinu, a u kome su posredovale Francuska i Njemačka, okončao je veliki sukob u istočnoj Ukrajini 2015. godine.

Uprkos tome, i dalje ima redovnih sukoba, malih razmjera u kojima ima žrtava.

Preporučujemo za Vas