TREBALO DA GA DEPORTUJU U IZRAEL

Najveći diler droge na internetu pobjegao Ukrajincima na aerodromu

Vlasti Ukrajine su ranije označile njegovo hapšenje kao najveću uspješnu zajedničku operaciju ukrajinske policije i kolega iz inostranstva
4364 pregleda 1 komentar(a)
Aerodrom u Kijevu, Foto: Wikimedia Commons/Maksym Kozlenko
Aerodrom u Kijevu, Foto: Wikimedia Commons/Maksym Kozlenko

Ukrajinska nacionalna policija potvrdila je da je Amos Dov Silver, osnivač najveće svjetske mreže prodaje droge preko interneta, pobjegao sa kijevskog međunarodnog aerodroma Borispil, prenosi TASS.

"Da, dogodilo se (bjekstvo). Međutim, policija nije zvanično o tome informisana. Njegovo izručenje je bilo isključivoj nadležnosti Ukrajinske bezbjednosne službe (SBU), oni nisu informisali policiju, kancelariju državnog tužioca niti bilo koju agenciju koja je obično uključena u takve procedure. Zato je ta stvar u njihovoj nadležnosti”, navela je policija.

TASS nije bio u mogućnosti da dobije zvanični komentar SBU.

Ranije je ukrajinski onlajn list Strana izvijestio da se bjekstvo "kralja droge" dogodilo prošle večeri, kada je doveden na aerodrom da bude deportovan nazad u Izrael.

Taj list je objavio da je on prošao kroz pasošku kontrolu i da mu je skinuta nanogica.

On se zatim uputio ka zoni fri šopa, prije nego što je nestao.

Odluka o deportaciji izraelskog građanina donijeta je 15. avgusta iako ukrajinske vlasti nisu izvijestile izraelske kolege o tome, i sami su je izvodili.

Amos Dov Silver je osnivač najveće globalne distribucione mreže droga preko interneta i ima dvojno državljanstvo SAD i Izraela.

Uhapšen je u Kijevu 15. marta na zahtjev Izraela.

U to vrijeme vlasti Ukrajine su označile hapšenje Silvera kao najveću uspješnu zajedničku operaciju ukrajinske policije i kolega iz inostranstva.

U julu je Silver pušten iz pritvora prije suđenja i stavljen u kućni pritvor.

Preporučujemo za Vas