GENERALNI SEKRETARI PARTIJE NE ŽELI POMOĆ MAROKA

Španska desničarska partija zbog migranata traži izgradnju zida

Voks ne misli da Španija treba da traži ili očekuje od Maroka da plati zidove, za razliku od zida na južnoj američkoj granici, za koji predsjednik SAD Donald Tramp insistira da Meksiko treba da finansir
764 pregleda 3 komentar(a)
Španija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Španija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Španska krajnje desna partija Voks predložila je izgradnju zida oko dvije španske enklave na sjeveru Afrike kako bi spriječili ilegalan ulazak migranata.

Generalni sekretar partije Havijer Ortega Smit rekao je da su zidovi potrebni kako bi se zaustavila "lavina" migranata koji ruše pograničnu ogradu i ilegalno ulaze u dva španska grada na obali Maroka, Melilju i Ceutu.

Ta stranka ne misli da Španija treba da traži ili očekuje od Maroka da plati zidove, za razliku od zida na južnoj američkoj granici, za koji predsjednik SAD Donald Tramp insistira da Meksiko treba da finansira.

Špansko ministarstvo unutrašnjih poslova kaže da su 3.624 migranta kopnom ušla u španske autonomne gradove Melilju i Ceutu bez odobrenja - od početka godine do kraja avgusta. To je 951 manje nego u istom periodu 2018. godine.