AP: MOGLA BI SE OTVORITI DUGA DEBATA O AMANDMANIMA

Džonson će insistirati da se glasa o planu za Bregzit? Parlament se sprema za "gerilski rat"

Prema izvorima iz Džonsonove kancelarije, on planira da pokrene stvari tako što će danas da zatraži direktno glasanje o sporazumu o Bregzitu, dva dana nakon što su se poslanici izjasnili za odlaganje glasanja, kako bi mogli da razmotre sporazum
599 pregleda 0 komentar(a)
Džonson, Foto: Reuters
Džonson, Foto: Reuters

U Londonu se očekuje da će britanski premijer Boris Džonson insistirati na glasanju o svom planu za izlazak iz Evropske unije, dok se parlament priprema za celonedjeljni "gerilski rat" oko Bregzita, navodi AP, prenosi Tanjug.

Prema izvorima iz Džonsonove kancelarije, on planira da pokrene stvari tako što će danas da zatraži direktno glasanje o sporazumu o Bregzitu, dva dana nakon što su se poslanici izjasnili za odlaganje glasanja, kako bi mogli da razmotre sporazum.

Predsjednik Donjeg doma parlamenta Džon Berkou mogao bi da odbije da dozvoli takvo glasanje, jer parlamentarna pravila generalno zabranjuju da ista mjera bude razmatrana dva puta u toku istog zasijedanja, osim ako se nešto ne promijeni.

AP navodi i da će Džonsonova konzervativna vlada predstaviti zakon neophodan za implementaciju dogovora o Bregzitu, čime bi mogao da otvori vrata za duge debate o amandmanima koji bi mogli da potkopaju sporazum.

Preporučujemo za Vas