"POLICIJA NEĆE NAGAĐATI O NACIONALNOSTI ŽRTAVA"

Velika Britanija: Uhapšena četvrta osoba povezana sa "kamionom smrti"

Zamjenica šefa policije Eseksa Pipa Mils kaže da je u petak na engleskom aerodromu Stansted uhapšen 48-godišnji muškarac iz Sjeverne Irske zbog sumnje u zavjeru za trgovinu ljudima i zavjere za ubistvo, prenosi AP
3365 pregleda 0 komentar(a)
Mils, Foto: BETA/AP
Mils, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 25.10.2019. 20:30h

Britanska policija saopštila je danas da je uhapšena i četvrta osoba u vezi sa smrću 39 ljudi pronađenih u prikolici kamiona u jugoistočnoj Engleskoj.

Ranije danas uhapšeni su muškarac i žena (38) iz Varingtona na sjeverozapadu Engleske, osumnjičeni za ubistvo i trgovinu ljudima.

Pod istim optužbama kasnije je na aerodromu Stansted uhapšen muškarac (48) iz Sjeverne Irske.

Vozač kamiona (25) i dalje je u pritvoru zbog sumnje za ubistvo.

Zamjenica šefa policije Eseksa Pipa Mils kazala je da je u petak na engleskom aerodromu Stansted uhapšen 48-godišnji muškarac iz Sjeverne Irske zbog sumnje u zavjeru za trgovinu ljudima i zavjere za ubistvo, prenosi AP.

Mils je rekla da policija neće nagađati o nacionalnosti žrtava.

Policija je ranije rekla da su sve žrtve vjerovatno kineski državljani, ali pojavili su se izvještaji da su neki možda iz Vijetnama.

Tijela su nađena u srijedu u prikolici kamiona hladnjače u industrijskoj zoni u mjestu Grejs, oko 40 kilometara istočno od Londona.

Kamion i prikolica sa ljudima u njoj su se, kako izgleda, odvojeno zaobilazno kretali prije nego što su stigli do industrijske zone u mjestu Grejs.

Preporučujemo za Vas