OGLASILI SE POVODOM TRAMPOVIH NAVODA

Ministarstvo odbrane Rusije: Ne znamo ništa o pomoći američkom vazduhoplovstvu

Portparol Ministarstva Igor Konašenkov je rekao da bi još jedan izvještaj o pogubljenju lidera ID teško mogao da utiče na situaciju u Siriji
917 pregleda 0 komentar(a)
Bagdadi, Foto: Reuters
Bagdadi, Foto: Reuters

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da ne zna ništa o pomoći američkom vazduhoplovstvu, a koju je na konferenciji za novinare pomenuo američki predsjednik Donald Tramp kada je govorio o smaknući lidera takozvane Islamske države Abu Bakr al Bagdadija, prenosi Tanjug. 

"Ne znamo ništa o bilo kakvoj pomoći američkim avionima u vazdušni prostor Idliba u cilju operacije", izjavio je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, prenosi Tas s.  

Tramp je na konferenciji za novinare, na kojoj je potvrdio da je ubijen Bagdadi rekao da je Rusija američkim avionima otvorila vazdušni prostor koji kontroliše iznad sirijskih teritorija.  

On je dodao i nisu zabilježeni vazdušni napadi američke avijacije ili koalicije predvođene SAD u Idlibu ni danas ni prethodnih dana.  

Konašenkov je kazao i da bi još jedan izvještaj o pogubljenju lidera ID teško mogao da utiče na situaciju u Siriji.  

"Nakon što je ID poražena od strane snaga sirijske vlade i uz podršku ruskih vazdušnih snaga početkom 2018. godine, još jedna smrt Abu Bakr al Bagdadija neće imati uticaj ni na situaciju u Siriji ni na akcije terorista koji su ostali u Idlibu“, rekao je Konašenkov.