PISAO LIDERU LABURISTA

Džonson pozvao Korbina da razjasni svoj stav o Bregzitu

"Birači koji budu glasali za narednog premijera, zaslužuju da znaju šta svaki potencijalni kandidat želi da uradi sa Bregzitom", naveo je britanski premijer u pismu
459 pregleda 1 komentar(a)
Korbin i Džonson, Foto: AP
Korbin i Džonson, Foto: AP

Britanski premijer Boris Džonson pozvao je danas lidera opozicione Laburističke stranke Džeremija Korbina da razjasni svoj stav o izlasku zemlje iz Evropske unije, više od mjesec dana od vanrednih parlamentarnih izbora namijenjenih za izlazak iz zastoja o Bregzitu.

"Birači koji budu glasali za narednog premijera, zaslužuju da znaju šta svaki potencijalni kandidat želi da uradi sa Bregzitom", naveo je Džonson u pismu upućenom Korbinu.

Britanski premijer je dodao da Korbin mjesecima odbija da se izjasni o vrsti dogovora sa EU o Bregzitu. "Vrijeme je da se razjasni i objasni vaš projekat", naveo je Džonson u pismu.

Laburistička stranka, glavna opoziciona formacija u Velikoj Britaniji, obećala je da će riješiti pitanje Bregzita šest mjeseci poslije izbora, ukoliko na tom glasanju pobedi.

Laburisti žele da sa EU pregovaraju o novom dogovoru o Bregzitu koji bi uključio carinsku uniju sa EU. Kasnije bi organizovali referendum o tom dogovoru.

"Vaš sadašnji stav izgleda kao da želite da se vratite na početak", rekao je Džonson koji smatra da je dogovor koji je on zaključio sa Briselom "jedini način sprovođenja Bregzita".