Britanska delegacija odbacila ruski predlog za zajedničku istragu o trovanju Skripalja

0 komentar(a)
Rusija, Velika Britanija, Foto: Reuters
Rusija, Velika Britanija, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2018. 12:49h

Britanska delegacija u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja odbacila je ruski predlog za zajedničku britansko-rusku istragu o trovanju bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, prenosi Tanjug.

"To je diverziona taktika, napravljena da se novim dezinformacijama izbjegnu pitanja na koja ruske vlasti moraju da odgovore", navedeno je na tviter nalogu britanske delegacije, koja je predlog nazvala "perverznim".

Direktor ruske Spoljne obavještajne službe (SVR) Sergej Nariškin izjavio je ranije danas da je trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Engleskoj bilo čin provokacije američkih i britanskih obavještajnih službi, prenio je Rojters.

"Čak i u slučaju Skripalj, grotesknoj provokaciji koju su surovo pripremile američke i britanske obavještajne službe, neke od evropskih vlada ne slijede slijepo London i Vašington već umjesto toga biraju da pažljivo utvrde šta se tu desilo", rekao je Nariškin.

On je kazao i da je na osnovu akcija koje protiv Rusije preduzima Vašington moguće da počne da se govori o povratku u eru Hladnog rata.

"Vašington je postao opsjednut borbom protiv nepostojeće, takozvane ruske prijetnje. Ovo je dostiglo takve razmjere i poprimilo tako apsurdne karakteristike da je moguće govoriti o povratku u mračno doba Hladnog rata", naveo je Nariškin u govoru na bezbjednosnoj konferenciji u Moskvi.

Bonus video: